Frank van Bussel

Frank van Bussel, directeur KNHM:

We leggen in Nederland te veel verantwoordelijkheid neer bij de overheid en het bedrijfsleven. We zijn bijna vergeten wat we zelf kunnen. Ik ben een groot voorstander van burgerverantwoordelijkheid. KNHM ondersteunt burgers met expertise en procesbegeleiding, enige financiŽle ondersteuning en inzet van een netwerk. Drie ingrediŽnten die je nodig hebt. Het ondersteunen van lokale initiatieven zit in onze genen, denk bijvoorbeeld aan onze leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. Het gaat erom dat burgers verantwoordelijkheid nemen voor hun leefomgeving en dat lokale initiatieven van de grond komen.

De KNHM is een ideŽle organisatie die als doelstelling heeft een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving. Door projecten te initiŽren
of door te participeren in projecten van andere organisaties, proberen wij, als medewerkers van KNHM, deze doelstelling te realiseren. We hebben daarvoor jaarlijks circa 2,2 miljoen euro te besteden. Dit geld is voor een groot deel afkomstig uit het dividend dat wij elk jaar als aandeelhouder van het bedrijf ARCADIS (voormalige Heidemij) ontvangen.